2015. május 12., kedd

Tesztsarok: Essence I Love Nude szemhéjpúderek

Sziasztok!



Úgy gondoltam, hogy következőnek az Essence I <3 Nude szemhéjpúdereit veszem alaposabban szemügyre, amik már hetek óta lapulnak nálam, így kialakult róluk a véleményem.
A két árnyalat, amiket birtoklok, a creme brulee és a my favourite tauping.



Átlátszó, bombabiztosan záródó tetővel érkeznek, simán volt, hogy csak bedobtam őket a táskába és kibírták a napot, nem törtek össze, mint ahogy pl. sok embernél a Catrice Velvet Matt monók.
1,8 gramm termékért 950Ft-ot kell fizetnünk, bármelyik drogériában kaphatóak (én láttam őket Dmben, Müllerben, Rossmannban egyaránt).
Ezek a kis újdongságok égetett eljárással készültek, így egy gyönyörű selyemfényű finisht kapunk.



Kezdve a kivesézést a my favourite tauping árnyalattal, ami nevéhez híven egy taupe, vagyis ilyen szürkésbarnás, hideg szín. Nála kevésbé érvényesül a selyemfény, inkább mattnak mondanám a finishét és meg kell említenem, hogy égetett textúrája miatt eléggé porzik, miután belenyúlok az ecsettel. És hogyan teljesít, mint szemhéjpúder? Az én félig rejtett, olajos szemhéjamon eléggé gyászosan. Nap végére nagyon sokat kopik, beül a redőkbe, se az Essence I love stage, se a NYX HD szemhéjalapja nem tudta maradásra bírni, csak az Urban Decay Primer Potion javított ezen. Viszont, amiért mégis  szinte minden nap használom ezt a kis szemhéjpúdert, az az, hogy nagyon jó alternatívája a NYX Taupe kontúrszínének. Már kezdtem feladni a vele való bajlódást, amikor Glamoureverything Frunál láttam, hogy ő kontúrozásra használja és azóta nekem is a szívem csücske. Arcra pont eléggé pigmentált, szépen el lehet dolgozni, tényleg árnyékolni lehet vele, nem pedig valami narancsos-saras vonalat húzni az arccsont alá, egy szóval tökéletes. 950Ft-ért pedig olcsóbb, mint a NYX Taupe-ja és ahogy látjátok én használom hetek óta és alig kopott a felülete!



A másik szín, a creme brulee nálam duplafunkciós lett a my favourite tauping sikerén felbuzdulva, szemhéjpúderként és highlighterként is funckionál. Highlighterként azért is tudja megállni a helyét, mert nem otromba csillámok vannak benne, hanem szép selyemfényt ad az orcácskáimnak és könnyű eldolgozni. Ezen tulajdonságai miatt én szemöldökcsont alá és belső szemzugba is előszeretettel alkalmazom (a képen láthatjátok, hogy kicsit megkopott a felülete már). Valószínűleg jó darabig elég lesz még így rendszeres használat mellett is.

Swatchok:


Íme láthatjátok, hogy a my favourite tauping ideális kontúrszín lehet az olyan Hófehérkéknek, mint én, a creme brulee pedig enyhén arany fényével mind az orcákon, mind a szemhéjamon megállja a helyét.



Nektek megvan valamelyik I love nude szemhéjpúder? Kipróbáltátok esetleg őket máshogyan is?

Andi
Youtube | Facebook | Twitter | Instagram Bloglovin' 

2 megjegyzés:

  1. De szépek így nálad! Élőben nem nyűgöztek le, bár mondjuk akkor épp satírozó színt kerestem és mások voltak az elvárások, de ez a kontúr-ötlet isteni. Vissza is nézek még erre az árnyalatra, hátha... :)

    VálaszTörlés
  2. Csak most találtam a blogodra, tetszik, hogy részletesen és mindenre kitérően írsz a teszteknél. :) Na, de, hogy ne legyek teljesen off, engem a swatchok nem győznek meg egyáltalán, meg úgy maga az essence sem mostanság. Kontúrként és highlighterként használni szemhéjpúdereket viszont nagyon jó ötlet, én is sokszor folyamodom ehhez a megoldáshoz. Egyébként próbáltad őket nedvesen felvinni? Néha többet ki lehet belőlük hozni úgy. :)

    VálaszTörlés