2016. március 10., csütörtök

Aktuális sminkes kedvencek

Az, hogy eltűntem, nem kifejezés! Köddé váltam szeptember óta, nem hozva egyetlenegy posztot sem. Ötletek voltak, persze, de a megvalósításban három dolog akadályozott: fények, idő és energia.
De! Az egyetemen szerencsém volt megismerni Mártit, a Style Street9 fashion bloggerét és ő segített rádöbbenni arra, hogy nem szabadna elvesztegetnem az eddig elért eredményeimet a bloggal kapcsolatban. Több, mint 300-an vagytok, akik feliratkoztatok, hogy rendszeresen olvassatok, erre én eltűnök, mint szürke szamár a ködben...
Úgyhogy innentől minden más lesz! Ígéreteket nem vagyok hajlandó tenni, de igenis meg fogok azért dolgozni, hogy ez a 304 ember színvonalas tartalmat olvashasson tőlem, időről időre.
Kezdjük is az aktuális sminkes kedvenceimmel, mert azokból van bőven és fogadok több dologgal már ti is szemeztetek közülük!


Sok új termékre elcsábultam az utóbbi hónapokban és ezeknek a nagy része az állandó kedvenceim között landolt, őket szeretném most nektek is megmutatni.


Szemsminkfronton nem tudtam nemet mondani az Urban Decay Naked Smoky hype-nak és amikor Bécsben jártam a télen, betértem a Stephansplatz közelében található Marionnaudban és vele távoztam, mint előkarácsonyi ajándék magamtól magamnak. Azt kell, hogy mondjam, minden pénzt megér. Egy sokoldalú, magas minőségű palettát kapunk az árért, a színek ennél sokfélébbek nem is lehetnének (4 csillogó - 4 szaténfényű - 4 matt), mind nappalra, mind estére jól kombinálhatóak az árnyalatok. Mágneses zár és strapabíró füstös design adja a külcsínt, a hozzá járó duplavégű ecsetről pedig majd később is szót ejtek a posztban. Egyszóval számomra maga a tökély, mióta megvan, nem is emlékszem mikor nyúltam másik palettához (Jó, a Naked Basics2-höz talán...).
A szemsminkhez az alapot 2 lépésben készítem, a Milani Eyeshadow Primer szemhéjalapozó nálam ugyanazt nyújtja, amit az Urban Decay Primer Potion tett, az állaguk is hasonló, könnyen adagolható, nagyon kevés is elég belőle és meggátolja, hogy a szín veszítsen az intenzitásából vagy beüljön a szemhéjam apró kis redőibe.
2. lépésként a MAC Painterly névre hallgató Paint Potját viszem fel az egész mozgó szemhéjra, elfedi az apró ereket, elszíneződéséket és sima, egyenletes felületet biztosít a rákerülő színnek. Hihetetlen, de június óta megvan, minden szemsminkemhez használom és még mindig nem értem le a kicsi tégely aljára! Ha csak egy dolgot ajánlhatnék a MAC-től, tuti ez lenne az, már el sem tudom képzelni a sminkelést nélküle, egymagában is bírja a strapát, de ha szemhéjalappal karöltve használom, jöhet step aerobics, zumba vagy akár 9 óra egyetem, de amit reggel szemsminket feltettem, az a helyén marad!


 Ők a legújabb tagjai a napi rutinomnak, ha ismerős ez a kép, azért lehet, mert Instagramra is hasonlót posztoltam, miután hazahoztam őket :) 
Száraz bőröm megsínylette a telet, annyira, hogy már az eddig bevált Maybelline Instant Age Rewind korrektora is csődöt mondott és csúnya száraz foltokba rendeződött a nap végére, nem is beszélve a redőkbe befészkelt termékről, amitől 20 helyett körülbelül 60-nak néztem ki. Gondoltam itt az ideje váltani és jöjjön a nehéztüzérség, lássuk mit tud egy MAC korrektor.(Mert ugye az ügyes marketing révén az ember lánya azt hiheti, hogy mivel valami drágább, ezért jobb is... ne dőljünk be mindig!) Az Allee-ban lévő MAC-ben az eladólány a Mineralize korrektorát ajánlotta szem alatti karikákra, miután elregéltem neki a panaszaimat. Pro Longwear semmiképp, mert az szem alatt száraz bőrűeknél csúnyán "törik" és megül minden apró egyenetlenségben. Természetesen a legvilágosabb árnyalatot, a rózsás tónusú NW15-öt rakta fel, a 217-es ecsettel eldolgozva. Eredmény: azonnali üdébb tekintet, engem megvettek kilóra vele. Itthon már nem folytatódott egyből a szerelem, rá kellett jönnöm, hogy nekem bizony jobban teszik ujjal eldolgozva és bár nem annyira elfedi, mint világosítja a szem alatti karikákat, azért mégiscsak őt használom azóta. Mégpedig azért, mert nem "gyűrődik", nem szárítja az amúgy is érzékeny bőrömet, szinte belesimul és nem kelt nehéz érzést. Könnyed viseletének van egy hátulütője, a tartósság nem jellemző rá, talán 5-6 órát bír ki rajtam, aztán elillan, de semmi probléma, mert 2 perc alatt újra felteszem és mehet tovább a nap. Eddig megvagyok vele elégedve, ha később változik a véleményem, arról is tudósítani fogok.
Az EOS ajakbalzsamaival már szemezgettem a neten, természetesen télen nekem odáig fajult a cserepes ajak dolog, hogy gyógyszertári segítség kellett, de a tavaszi enyhébb hónapokban valószínűleg elég lesz a 15-ös fényvédőt tartalmazó Lemon Drop tojáska. Illata, mint a citromos Maoam, nem kelt ragacsos érzetet, mégis kellőképpen hidratál és nagyon kis aranyos a csomagolása. Dm-ben az állványokon azóta több változatával is találkoztam az EOS ajakbalzsamainak, hamar el szokták kapkodni őket.


Az arcbőrömmel is sikerült megküzdenem a téli hónapokban, nem csak az ajkaimmal, ami a szárazságot illeti. Kriminális volt a helyzet. A Revlon Colorstay normál/száraz bőrre való alapozója volt sok ideig egyedül a befutó, de nap végére vele is elő-előbukkantak a száraz foltok az arcomon, nem számított, hogy mennyit hidratáltam és radíroztam előtte. A legvilágosabb, 110 Ivory árnyalatot Iparfümérián rendeltem, én Müllerben ezzel az árnyalattal nem találkoztam. Egyébként minden másban megéri az 5 csillagot, se fedés, se tartósság terén nem lehetett rá panasz, de valahogy az én extra száraz bőrömmel ő sem tudott mit kezdeni, nem volt tökéletes a végeredmény.
Eredetileg a L'oreal Magic Lumi alapozóját vadásztam, miután átnéztem kismillió blogposztot és Youtube videót a száraz bőrre bevált drogériás alapozókról, amikor szembejött velem a Rimmel Match Perfection alapozója. Használtam Rimmel alapozót ezelőtt, amikor inkább kombinált volt a bőröm és imádtam, így gondoltam teszek vele is egy próbát. A 24 órás hidratálás meg póruseltüntetés ügyes reklámszöveg az üvegen, de valami igazság azért van mögöttük. Gyönyörű bőrfényű finishe van ennek a terméknek, a száraz foltokat úgy elfedi, mintha ott se lennének és bár nem küzdök nagy pórusokkal, azokat a párat szépen elkendőzte. Fedése körülbelül fele a Revlonénak, de megtalálva a lehető legjobb megoldást a helyzetben, keverve használom őket, így érvényesülnek a Rimmel hidratáló tulajdonságai, míg a Revlon megfelelő fedést nyújt. Ha pedig éppen jókedvében van a bőröm, akkor csak a Rimmelt dobom fel és egyből üdébb lesz az összkép. 24 órát persze senki se várjon tőlük, de egy masszív 7-8 órát bírnak rajtam úgy, hogy nem szoktam rájuk púderezni. 
Minden sápadtbőrű sorstársamnak ajánlom a fent látható két pirosítót, a MAC Melba árnyalata június óta nagy szerelmem(és nézzétek mennyire nem látszik, hogy fogyott belőle!), a Milani égetett pirosítója, a méltán híres Luminoso pedig tökéletes párja az én halovány almácskáimon. Nem teljesen egyforma a két szín, a Luminoso inkább barackosabb-korallosabb, míg a Melba mellette rózsaszínesnek tűnhet, de feltéve nagyon jól kiegészítik egymást, egészséges fényt ad a Luminoso a Melba színének. Magában a Luminosot ritkán teszem fel, nekem úgy túl barackos, de természetesen lehet, hogy valakinek pedig pont úgy nyeri el a tetszését.


Az ecsetekről is illene szólnom, amik nélkül nem telhet el egy sminkelés. A bhcosmetics Sculpt and Blend szettjének minden darabja bevált, de amit tényleg minden alkalommal használok, az a "flat blending face brush" névre hallgat. A Sigma F80-as kabuki ecsetének hasonmásaként is emlegetik, folyékony alapozót tökéletes vele eldolgozni, nem hagy csíkokat vagy nyomokat, puhán siklik az arcbőrön. Számtalan alkalommal volt tisztítva, szőrét nem hullajtja és nem szúr, nem válik keménnyé tisztítás után sem.  
A másik ecsetet már említettem az elején, a Naked Smokyhoz járó kis duplavégű ecset praktikus és nélkülözhetetlen, ha füstös sminket készít az ember lánya. A satírozó részét én inkább precíziós füstösítésre használom, kicsit nehezebben mozog, mint N08 ecsete, de szépen elfüstösíti az esetleges éleket, a ceruzaecset vége pedig nekem pont megfelel az alsó szempillavonal elfüstösítéséhez és a szín felhordásához. Utazásokhoz biztosan ezt fogom magammal vinni és nem külön két ecsetet. 


Talán ahol a legnagyobb változás végbement a sminkes rutinomon belül, az a rúzsok használata. Egyrészről megbarátkoztam az élénkebb, bevállalósabb színekkel akár hétköznapokon is (az egyetemen teljesen belefér, gimnáziumba nálunk nem volt nagy divatja élénk rúzst hordani...). Így csábultam el például a MAC ikonikus darabjára, a Rebelre, ami bármilyen meglepő, nem annyira intenzív, mint a tokból kicsavarva elsőnek tűnik. Feltenni viszont kész művészet, én inkább ecsetet használok hozzá, mint általában a macerásabb színekhez. A Maybelline Color Drama Intense Velvet duci ajakceruzái közül a Pink So Chic nagyon jól néz ki magában is, de én a Rebel alá is előszeretettel használom. Annak ellenére, hogy ceruza formában érkezik, nem szárít, nem ül be a redőkbe, kényelmes, bár nem hosszú viseletet nyújt. A Rebellel együtt azonban túlélnek akár egy étkezést és több óra viselést is, mielőtt finoman kopni kezdenének.
Pláne, ha ott van alattuk a MAC Prep+Prime rúzsalapja, ami alapjában változtatta meg nálam a dolgokat. Tényleg működik. Minimálisan hidratálja az ajkakat, sima felületet biztosít, amihez megtapadhat a rúzs és nálam órákkal kitolja a viselési időt. Bármilyen rúzs alá használható és garantált, hogy nem hagyja a szájszínt csak úgy elillanni. 
Kicsit hétköznapibb vizekre evezve, a rúzs, ami minden nap ott lapul a táskában, mert 100% "my lips but better", az a Milani Color Statement vonalának Rose Femme árnyalata. "Rózsabarna" néven van leírva a szín a honlapon, de én inkább egy enyhén pirosas-barnás hússzínt mondanék, az a fajta rúzs, amit alig lehet észrevenni, hogy viseled, mégis sokat javít az összképen. Szaténfényűnek mondanám a finishét, nem szárítja abszolút az ajkaimat, bár magában nem annyira tartós, mint a Prep+Prime-al de a kopás fel se tűnik.
Legutoljára, mind a legkevésbé intenzívebb ajakra való termék, a Revlon Color Burst Lip Butter maradt, amit én a Müllerben szereztem be, a Berry Smoothie árnyalatban. Tényleg csak egy leheletnyi szín, egy kis fény és balzsamos érzés az ajkakon, de higgyétek el, van, amikor az ilyen apró változások is sokat számítanak, ha az ember lánya nem úgy akar kinézni, mint egy zombi. 

Ezek lettek volna tehát a jelenlegi sminkes kedvenceim, remélem nem felejtkeztetek el rólam és valaki ráklikkelt erre a posztra :) Ha ezt megtetted, kíváncsian várom kommentben, hogy neked mik az aktuális kedvenceid, esetleg akarnál-e valamelyik általam említett termékről átfogóbb blogposztot olvasni!

Következő tervezett poszt: Korrektorküzdelem! Avagy ki fedi el legjobban a karikákat

Legyen szép napotok! :)

Andi 

6 megjegyzés:

  1. épp a napokban gondoltam rád, a videóid is szerettem és a blogod is, jó hogy újra itt vagy :) hajrá! :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj a kis Rimmel Match Perfection, micsoda csoda az :D

    VálaszTörlés
  3. Kitartást kívánok a blogos elhatározásokhoz! :) A Luminoso igazi kis csoda, nagyon-nagyon szeretem! Nálam a nagy kedvencek most a beauty blenderek, a dm és a Real Techniques verzióját egyaránt rengeteget használom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Real Techniques változattal én is régóta szemezem, szerintem előbb-utóbb ki fogom próbálni :) Köszönöm!

      Törlés