2014. február 6., csütörtök

Tápláló arcpakolás télire~

Halihó~

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de télen különösen nyűgös szokott lenni az arcom, hol szárad, hol zsírosodik, tágulnak a pórusaim, pattanások jelennek meg... Így muszáj bevetnem némi kényeztetést :)
És minek vegyünk a boltban arcmaszkokat, pakolásokat meg ilyesmiket, ha mi is elkészíthetjük otthon? Ráadásul ilyen egyszerűen?

Banános-mézes arcpakolás~

Hozzávalók:
 - egy kisebb banán
 - egy kávéskanál méz
 - pár csepp citromlé


1.lépés: Hámozd meg a banánt, darabold össze és a tálkában nyomogasd pépesre, ez fogja a pakolás alapját adni. A banán káliumforrás, C-vitamin és rostok is találhatóak benne, ami táplálja a bőrt. Ezen felül hidratál is, feszessé teszi a fáradt bőrt, úgyhogy nagyon sokoldalú gyümölcs! És még finom is :)
2.lépés: Adj hozzá egy kanálnyi mézet és kevergesd el. Gondolom aki rendszeresen csinál ilyen diy arc/száj/hajpakolásokat, annak nem kell részleteznem a méz jótékony hatását. Aki mégsem, annak a kedvéért megteszem: magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma, feszessé teszi az arcbőrt, kisimítja és puhítja, és még a nedvesség megkötésére is képes! Antibakteriális hatásával pedig a pattanások ellen harcol. Igazi csodaszer~
3.lépés: Jöhet a pár csepp citromlé. Érzékeny bőrűek szigorúan tartsák be az adagot! A citrom frissítő hatásáról ismert.
4.lépés: Kutyulni, kutyulni, kutyulni! Kevergesd a masszát, amíg ilyen kenhető állagú nem lesz, ha maradt nagyobb darabka banán benne, akkor azt villával nyomkodd szét.

Vékony rétegben vidd fel az arcodra, vigyázva, hogy a szem környékére ne nagyon kerüljön, mert a citromlevet nem nagyon kedveli az emberi szem! Ugye ezt mondanom sem kell, hogy csak sminkmentes, megtisztított arcon használd.
bal oldalon látszódik a csodálatos piros foltocskám, ami szerencsére igen halvány...


Hagyd fenn 10-15 percig, mielőtt rászáradna majd langyos vízzel finoman mosd le.
Íme az eredmény:



Képen sajnos nem tudom megmutatni, de sokkal puhábbnak érződik a bőröm :) A száraz részek eltűntek és sokkal frissebbnek érződik az arc!

Remélem segített~
Ti szoktatok ilyesfajta diy pakolásokat alkalmazni? Melyik a kedvencetek?

Andi
Youtube | Facebook | Twitter | Instagram Bloglovin' 

2 megjegyzés:

  1. Finom is? :D Én egyszer banános hajpakolást csináltam, azóta soha. Kész szenvedés volt kimosni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. finom xD a maradék pár kanál pépet megettem végül, nem érződött rajta a citrom íze...

      Törlés