2015. június 16., kedd

Első benyomások: MUR Iconic Pro rúzsok

Sziasztok!

Már reggel óta tűkön ülve vártam a futárt, hogy kézhez kaphassam a PinkPanda rendelésem, úgyhogy amikor megérkezett, egyből nekiugrottam a fotózásnak és az írásnak.
Két rúzs landolt a kosaramban, mégpedig a Makeup Revolution márka új, Iconic Pro névre hallgató kollekciójából, darabja 1590Ft. Mivel volt 15%-ra jogosító kódom, 1352Ft-ért jutottam hozzájuk.A Makeup Revolution London nemrégiben hozta ki az Iconic Pro kollekcióját, amiből birtokomban van az Iconic Pro 2 paletta(ami a Lorac Pro 2 paletta hasonmása), és mivel sok jót olvastam a rúzsokról, úgy döntöttem teszek egy próbát velük. 20 árnyalatot találunk az Iconic Pro rúzsok között, a nude színektől egészen a liláig és a sötét borszínig, több árnyalat kapható fényes és matt változatban is.Csomagolásukat tekintve kis fekete kartontasakban érkeztek, ami valószínűleg rövid úton a kukában fog landolni nálam, mert nincs funkciója. A rúzsoknak a kinézete igen erősen emlékeztet a MAC rúzsokra, a fekete külső borítás és a lekerekített vég miatt, tudva, hogy a MUR a "hasonmáskirály", ez valószínűleg nem véletlen.
Méretük is megegyezik egy MAC rúzzsal, az eltérés csak az, hogy a MUR rúzsok fényes külsőt kaptak és rózsaarannyal van rajtuk a felirat, míg a MAC matt, apró csillámokkal és ezüst felirattal. Meg persze az alja, ugyanis a MUR-nál találunk egy színcsíkot alul, amire az árnyalat neve van ragasztva.
A kupak jól zár, helyére kattan mindenféle probléma nélkül, megkockáztatnám, hogy táskába is bátran dobható, nem lesz baja.A két árnyalat, amit én kiszemeltem, egy fényes málnaszín, a Not in Love és egy matt hideg piros, a Propaganda Matte. 1590Ft-ért 3,2g terméket kapunk.
A Not in Love elsősorban azért fogott meg, mert néhány blogposzt szerint a MAC Impassioned hasonmása, amivel szemezgettem múltkor az üzletben, de végül nem adtam ki annyi pénzt érte. És ki nem szereti az olcsóbb hasonmásokat, ugye?
A képek nem teljesen adják vissza az árnyalatot, ami eléggé összetett, se nem hot pink(isten ments), se nem fukszia, valahogy a málna színének, bogyószínnek és egy kevés pirosnak a keveréke. Ha más fényben nézem, talán egy kicsit korallos is. Nekem a képeken nem igazán jött át az árnyalat, a Pink Panda honlapján található swatch jobban sikerült:A rúzs rendkívül krémes, könnyen siklik az ajkakon és kényelmes viselet, bár ilyen élénk árnyalathoz én mindenképp használnék ajakkontúrceruzát előtte, hogy elejét vegyem az elmászkálásnak.
Tartósságát tekintve átlagos, nem szublimál evés-ivás közben, de jelentősen megkopik, így muszáj lesz kiigazítani, miután végeztünk.
A másik szín kiválasztásakor többet vacilláltam, a Propaganda, a Propaganda Matte, valamint a Duel és a Duel Matte a pirosas árnyalatok a kollekcióból. Végül a mattokra szűkítettem a listát és azért is a Propaganda matt verziójára esett a választásom, mert ez inkább hidegebb tónusú, vörösbe hajló szín, míg a Duel élénkebb, klasszikus piros (ami tudom, hogy nem előnyös a fogaim miatt...)
Matt formulájának köszönhetően nem annyira krémes, mint a Not in Love, de nem annyira brutál, mint a MAC Ruby Woo. Hidratálás ajánlott előtte, valamint ajakkontúrceruza is, ugyanis ez a rúzs nálam kicsit beült az ajkam apró egyenetlenségeibe, redőibe.
Mindezek ellenére ugyanolyan kényelmes viselet, jó érzés az ajkakon és megfelelő hidratálással nem is szárít.

Lássuk a swatchokat!A weboldalas képek alapján egy hangyányit intenzívebb pigmentációra számítottam, de ez betudható annak is, hogy nagy melegben érkeztek hozzám és kicsit mintha megolvadtak volna a csomagban.

Elnézést kérek az ajkaim borzalmas állapotáért, a pontatlan applikációért, de első benyomások miatt csak így magukban dobtam fel a rúzsokat, hogy lássam az eredményt. Csatoltam egy rúzstalan ajkak képet is, hogy lássátok, alapjáraton is eléggé sötétek az ajkaim, így lehet, hogy például a ti kevésbé pigmentált ajkaitokon erősebben előjönnek majd a színek.Összegezzünk!
Pro:
+ nagy színválaszték
+ megfizethető ár
+ strapabíró csomagolás
+ hasonmásai lehetnek ikonikus színeknek
+ könnyű viselet
+ krémes érzés az ajkakon

Kontra:
- nem annyira tartós, mint vártam

Összességében én meg vagyok elégedve velük, a Not in Love szerintem ideális nyári szín, ha valami élénk ajakkencére vágysz, a Propaganda Matte pedig enyhítheti egy matt vörös rúzs iránti sóvárgásodat.
Ajánlom? Egyelőre, így első benyomás alapján igen!
De majd tudósítok, hogy hogyan alakul a véleményem velük kapcsolatban, miután élesben is bevetésre kerültek.

Ti próbáltátok már a MUR Iconic Pro rúzsait? Melyik a kedvencetek?
Andi

1 megjegyzés: