2016. június 16., csütörtök

Megkeményedett réteg eltávolítása pirosítóról

Gondoltam szentelek egy röpke posztot ennek az egyszerűen megoldható, de annál bosszantóbb problémának.

A probléma, amit én a MAC Melba árnyalatú pirosítómnál észleltem pár napja: mivel nem volt használva a termék egy darabig, egy megkeményedett, besötétedett réteg képződött a festék tetején, ami semmi színt nem adott, nem számít hányszor forgattam bele az ecsetet. Néztem, hogy mit lehet vele kezdeni, esetleg hígítsam fel alkohollal, olvasszam fel, törjem össze és úgy adjak hozzá alkoholt, hogy újra sima és pigmentált legyen...
A megoldás ennél sokkal egyszerűbb, amire ebben a videóban bukkantam rá.


És működött! Természetesen annyira megörültem neki, hogy elfelejtettem dokumentálni az eredeti állapotot, de félúton szerencsére eszembe jutott előkapni a gépet.

Ahhoz, hogy a megkeményedett réteget eltávolítsuk, nem kell mást tenni, mint venni egy szemöldökkefét és nekiállni óvatosan lekapargatni a besötétedett részt, természetesen a lehető legkevesebb festék kárba veszésével.

Valahogy így nézett ki félúton, jól látszik a megkeményedett rész:Így kapargatás közben:És ilyen lett a végeredmény. Néhány helyen alaposan meg kellett dolgozni, mert makacsul tartotta magát a megkeményedett rész, de pár használat után a pirosítóecset szálai újra simává varázsolják majd a felszínt, ezen nem kell aggódni.


Elég idegesítő volt a probléma, tekintve, hogy egy MAC pirosító felszínének azért nem szabadna bekeményednie pár hét hanyagolás után, de végül működött a trükk, még ha vesztettem egy kis terméket is vele.

Figyelmeztetés: Én eddig csak pirosítónál használtam ezt a módszert, de elméletileg be kell válnia más por alapú termékeknél is, anélkül, hogy maga a termék vesztene utána az intenzitásából.

Ti jártatok már így pirosítókkal, highlighterekkel, esetleg por alapú alapozókkal?

Andi

2 megjegyzés:

  1. Jó kis trükk, köszi a tippet! Szerencsére jó ideje nem küzdök ilyen problémával, de nem tudom, miért, és ha újra felüti a fejét, már tudni fogom, mit kell tennem :-)

    VálaszTörlés
  2. Nice post!!

    GRS shoes offers Mens shoes in varied designs and colors.
    http://www.grsshoes.com/

    VálaszTörlés