2014. augusztus 5., kedd

Beautynetkorea haul

Halihó~

Khm a pillanat, amikor rájössz, hogy jó ideje nem volt blogbejegyzés...
Ezúton is szeretnék bocsánatot kérni, de kicsit összesűrűsödtek a dolgok.

Viszont! Mára egy haul poszttal készültem, mégpedig nem is akárhonnan, hanem a beautynetkorea.com-ról rendeltünk együtt Nórival (Beauty secrets from Nora), én az alábbi csemegéket választottam:3 termék volt az, amiért már régóta csorgattam a nyálamat, nagyjából ebben a sorrendben (a képen jobbról balra):
Holika Holika Petit BB cream - Clearing
Etude House Baby Choux Base - Mint
Etude House Dear Girls Be Clear pact
A negyedik termék, amit bal szélen láttok, ajándék volt a rendeléshez, a TonyMoly BCDation-e.
Lássuk egyesével a kis szépségeket!


Gondolom, aki régebb óta olvas blogokat, hallott már a Holika Holika csodájáról, a Petit BB cream vonalának Clearing névre hallgató egyedéről. BB krém, 30 faktoros napvédővel, teafa olajjal és a bőr olajosodását kontrolláló összetevőkkel. Egy szóban? Tökéletesség. De tényleg! Én úgy voltam vele, hogy persze persze, nekem pont nem fog beválni, de kellemes meglepetés ért. Kb. egész nyáron ez volt rajtam (a csomagot még július közepén kaptuk kézhez), bírta a strapát, 40 fokot, vakító napsütést és tette a dolgát. Az illata nagyon kellemes, könnyen eldolgozható még az én sápadt bőrömbe is, még ha elsőre kicsit sötétnek is tűnt, egészséges finishe van. Aki mondjuk jobban szereti a teljesen matt bőrt, annak kell hozzá a púder, de én meg voltam elégedve a végeredménnyel az arcomon.
Ami a bőrhibák javítását illeti, nem 100%-os természetesen, de a teafa olaj miatt hamarabb múltak a pattanásaim és kevesebb is jött elő! Csak dicsérni tudom.
Csomagolását tekintve először kicsit tartottam ettől a kupakos-csőrös megoldástól, de nem folyik, biztosan zár, nincs rá panaszom. A hátulján csak hangul (koreai abc) jeleket találunk, úgyhogy azzal nem sokra mentem, de a neten van fönt hozzá angol szöveg is.
Kezdem sajnálni, hogy csak a 30ml-eset vettem meg, ha lesz rá lehetőségem, biztosan újraveszem.
Megrendelhető itt.


Amint tudjátok, küzdök ezzel az arcpirosság dologgal, főleg oldalt, az állam vonala fölött szembetűnő ez (megkaptam már, hogy nem tudom használni a pirosítót, amikor könyörgöm, ez bőrpír!), de a drogériákban eddig nem nagyon találtam ellene hatásos fegyvert.
Na de rátaláltam az Etude House Baby Choux Base-ére, ami 3 színben kapható(Berry a sápadt bőrre, Peach a fakó bőrre és Mint a pirosságra) és úgy gondoltam, egy próbát megér. Ráadásul 30-as fényvédőt is tartalmaz, ami az én leégésre hajlamos bőrömön mindig elkél!
(Nem, nem azért szerettem bele, mert a reklámjában a SHINee(fiúk) meg f(x) Sulli és Krystal szerepel, á dehogy...)Régebben még tégelyben volt kapható, de az Etude átváltott a sokkal praktikusabb tubusos kiszerelésre( a dobozka oldalán ango útmutatót is találunk!). Megállhatunk egy percre, hogy mennyire aranyos a csomagolása? Pasztell és csajos és kicsit hercegnős, de mindenképpen igényes. Az Etude ebben (is) érti a marketinget: a kozmetikumai mind jó illatúak és szép csomagolásúak!
Amit pedig a csomagolás rejt, az 35 gramm puha krém. Tényleg olyan puha érzés, nem tudom megmagyarázni.
Mit ígér? Simává teszi a bőrt és hidratálja. Ezzel a choux krém formulával puha és vékony réteget képez a bőrön. Egyszerre alap és primer, kiegyenlíti a bőr tónusát és textúráját, előkészítve ezzel más kozmetikumok felvitelére. Gyapotkivonattal és pitypangkivonattal(?)  gyengéden ápolja a bőrt.
Elismerem, hogy hidratál, simává teszi a bőrt, a bőrpírom látványát is csökkenti, viszont a pórusaimat inkább láthatóvá teszi, mintsem elrejti (az orrom környékén kifejezetten, így oda nem is nagyon használom többet...). Valamint hozzá kell tenni, hogy igencsak fakít (vakus fényképeken nagyon látszik!), így bb krémet vagy alapozót muszáj rá használni, hogy ne üssön el a bőrtől. Mivel nekem szerencsére csak helyként van rá szükségem, nem az egész arcom piros, így én jobb helyzetben vagyok.
Végső vélemény? Amire vettem, arra jó, az arcpírt csökkenti a problémás helyeken(végre valami!), a 30 faktos teszi a hatását, de nekem egész arcos primer-nek vagy sminkalapnak nem vált be.
Megvásárolható itt. (a teljes kiszerelést most valamiért levették a honlapról, csak minta formában találtam meg...)


Ha az Etude House és a cuki csomagolás vonalon megyünk tovább, akkor a Dear Girls Be Clear pact szerintem mindennek a csúcsa. Tudjátok vagy nem, nem vagyok az a tipikus, rózsaszínfelhőcskés-hercegnős típus, de ezen még én is olvadoztam. De az aranyos kis külső hasznos belsőt is rejt ám!
Ahogy láthatjátok, egy kompakt púdert kapunk, helyes kis puff-fal a felvitelhez, tükörrel és gyönyörűen megmintázott kőpúderrel.
Aki olyan púderre vágyik, ami fedést is ad, az rossz helyen keresi, ő ugyanis inkább egy láthatatlan réteget képez, mintsem eltakar, én pont ezt kerestem.
Angol szlogene szerint(ami a dobozka oldalán olvasható): Ragyogó barack színével, ez a púder sima, természetes és egészséges arcbőrt biztosít már egyetlen érintéssel is. Hát persze...
Egy színben kapható, ebben a barackos-halvány árnyalatban, ami nekem passzol, de sötétebb bőrűeknek nem hiszem.
És most lássuk milyen egészséges összetevőket rejt:


Ejha, hosszú lista. Semmi mesterséges összetevők, csak természetes növényi dolgok, amik óvják és ápolják a bőrt. Bőrgyógyászok által tesztelt és ezt én is aláírom, érzékeny bőröm van és sok dologtól kipattogzik, de erre a púderre meg se nyikkant, tényleg olyan dolgok vannak benne, amik tisztán és ragyogóan tartják a bőrt (innen a neve talán, be clear = légy tiszta...)
Kedvenc púderemmé lépett elő a kicsike, nem tömíti el a pórusokat, nem jönnek elő tőle pattik, mattít, de nem hullaszerűre és könnyű napközben újra felvinni a problémásabb helyekre a kis puff és tükör segítségével. Kell ennél több?
Megrendelhető itt.


Utoljára maradt az a termék, amit ajándékba küldtek(merthogy igen, itt a rendelésnél kaptunk egy rakat mintát ajándékba, plusz ezt a 20 grammos BB krémet!), a TonyMoly BCDation-e. Számomra a TonyMoly inkább a bőrápoló kencéiről ismert, így kicsit meglepődtem, ezt a terméket látva. Pláne amikor utánaolvastam, hogy miért ez a neve. BCDation. BB cream + CC cream + Foundation, vagyis azt ígéri, hogy egyesíti a BB krém, a CC krém és az alapozó jó tulajdonságait. Wow. Ezek az ázsiaiak...
Milyen tulajdonságai vannak még? Ráncokat kisimít (na persze...), fehérít, 30 faktoros fényvédővel óvja a bőrt(ezt imádom a koreai kozmetikumokban! Amíg mi itt 10 faktorral szórakozunk, ők mindenbe 30-at nyomnak!). BB krém, mert könnyű és természetes fedést nyújt, alapozó, mert elfedi a bőrhibákat és pattanásokat és CC krém, mert hidratál és kényelmes viselet.
Nagyon csábító a leírása, hogy mi mindent csinál, de legyünk realisták. Igen, tényleg fehérít ezért én még nem is nagyon használtam, de a téli színemhez tökéletes lesz. Tényleg kényelmes viselet, hidratál, nem szárít, nem ül bele sehova, nem tömíti el a pórusaimat. Egyelőre ennyit tudok elmondani róla, a wow élmény még várat magára, de hátha később, amikor passzol a bőrszínemhez, jobban értékelem majd.

És akkor a swatchok:


Látszik, hogy a TonyMoly mennyivel világosabb, mint a Petit BB... A Mint base-nek tényleg mentazöld színe van, a Be clear pact pedig tényleg világos, de arcbőrön valamennyit illeszkedik hozzá.


Ó és a mintákat elosztottuk Nórival, kíváncsi vagyok rájuk, az Etude House Face Conditioning kréméről már sok jót hallottam!

Remélem tetszett ez a bejegyzés, most már ígérem nem csak videókat fogok gyártani, hanem ide is sűrűbben írok majd! :)

Andi
Youtube | Facebook | Twitter | Instagram Bloglovin' 

1 megjegyzés: